yoga uddannelse

Art of Yoga

200 timers yoga uddannelse

Godkendt af Yoga Alliance

Ønsker du at udforske yogaens magiske verden?

METAMORFOSE

*transformation* forvandling* forandring*

Lad os guide dig på en dybdegående, livsforandrende, indre rejse til din transformation, metamorfose og udvikling. Det er vores ære at undervise og følge dig igennem forskellige forvandlingsprocesser, hvor du udvikle dig til at blive en unik og enestående yogi – og ikke mindst en passioneret, kærlig, åben, forstående yogalærer, som er klar til at dele yogaens visdom og magi med andre.

Denne 9 moduler træning er designet til at du kan gå på opdagelse i dig selv og udforske dine indre landskaber. Gennem den alkemiske yoga proces lærer du, hvordan du aktiverer din indre healer og dyrker den visdom, der fører til et sandt formål og en passion.

Du får moderne værktøjer til selvstudie og bevægelse som er inspireret af traditionel vejrtrækningsteknik Pranayama, forskellige Asanas og yogaens filosofi. Vores unikke undervisnings- og praksis stil hjælper dig med at opbygge sunde vaner, styrke og i sidste ende en mere vital, bevidst livsstil.

Vi fokuserer på at sætte et stærkt fundament i de yogiske basics principper – både fysiske og metafysiske. Vi opbygger sammen en praksis fra bunden, så du kan kaste gamle vaner væk og guide kroppen og sindet mod det højere formål, hvor din udvikling er grundlaget.

 Vi tror på, at ethvert væsen har et formål og et stærkt budskab at dele. Denne transformations rejse opfordrer din unikke personlighed til at blive autentisk, troværdig og sand mod din indre integritet.

Vi inviterer ikke kun dem, der ønsker at blive lærere, men enhver, der ønsker at udøve deres praksis til dybere fysiske, mentale og spirituelle niveauer.

Yogalæreruddannelsen indebærer følgende:

 •   Yoga historie

 •   Yoga filosofi

 •   Sanskrit

 •   Asana lab

 •   Bandhas

 •   Anatomi og fysiologi lab

 •   Energetisk krop

 •   Pranayama

 •   Mindful meditation

 •   Yoga Nidra, Mudras

 •   Yin Yoga

 •   Yogisk livsstil: Ayurveda

 •   Implementering af yoga principper i dagligdagen.

 •   Tematisering

 •   Intelligent innovativ sekvensering

 •   Formål, justeringer og teknikker

 •   Verbale og Hands-on justeringer 

 •   Undervisningsøvelser – at undervise i praksis

 •   Undervisningsevner, stemme, kommunikation og holding space

 •   Yoga etik

 •   Yoga business

Curriculum

Vores uddannelse skaber perfekt balance melem yin og yang. Hos os bliver du undervist i Vinyasa, Ashtanga og Yin yoga.

Yoga Teknik:

Vi sikre dig en grunding oplæring i yoga teknikkerne via teori og praktiske øvelser. Teknikkerne omfatter: asanas, pranayamas, kriyas, chanting, mantra og meditation. Vi vil lægge vægt på at du både lærer og forstår teknikkerne samt hvorledes man underviser og praktiserer dem i sin egen yoga praksis.

Asana: Du opnår en dyb viden om yogastillingerne –både for nybegyndere og for mere erfarne elever. Du opnår storindsigt i fordele, risici og kontraindikationer, såvel som sikre overgange, intelligent sekventering, justering og hands on justeringer. De fem hovedkategorier af stillinger vil blive dækket, herunder stående / balance stillinger, for–overbøjninger, bag–udebøjninger, twist og inversioner.

Pranayama: Du kommer til at øve, opleve og lære at guide flere pranayama-teknikker. Du lærer fordele og virkninger af disse teknikker samt hvordan og hvornår de skal implementeres i en klasse. Pranayamas vil omfatte: abdominal vejrtrækning, ujjai pranayama, nadi shodhana, anuloma viloma og kapalabhati.

Kriyas: Du opnår også nyttíg viden om Yogisk rensning. Du undervises i at praktisere Jal neti, kapalabhati og agni sara. Du får viden om fordelene og hvordan de kan integrere disse teknikker i din personlige praksis.

Chanting / Mantra: Her forbinder vi krop, sind og sjæl. Via lyd-øvelser skaber vi en hellig plads / fællesskab hvor vi balancerer energien og fokuserer bevist på at få sindet til at slappe af. Du kommer til at opleve, øve og lære mantraer som: Om, Gayatri-mantraet og Bija-mantraerne til rense i chakraer.

Meditation: Meditation ændrer balancen mellem signalstofferne i hjernen, og der udskilles blandt ande mere af lykkehormonet dopamin. Samtidig skruer kroppen ned for udskillelsen af stress-hormoner fra hypofyse og binyrer. Vi lærer dig forskellige former for guidet meditation inklusive åndedrætsfokus, visualisering, mantra og chakra.

At undervise i egen praksis:

Vi sikre dig de nødvendige færdigheder for at du som yogalærer kan undervise i egen praksis. Du lærer hvorledes du bedst demonstrerer asanas (stillinger) samt hvordan du mest effektivt observerer, bruger verbale og hands on justeringer i din undervisning.

Du vil lære hvordan du bruger sprog og stemme, positiv og bevidst kommunikation og sædvanlige tale- og kommunikationsmønstre.

Du kommer til at øve dine kommunikationsevner, gruppedynamik, tidsstyring, sammensætning af asanas, workshops ud fra forskellige emner og temaer. Samt hvordan du imødekommer individers og særlige grupper med specifikke behov. Vi kommer også ind på lærer / elevforhold og læreretik
Du kommer til at observere andre underviser, modtage og give feedback. Samt hjælpe medstuderende mens de underviser. Du begynder at underviser fra dag ét, da du gradvist lærer og øver på at undervise i stillinger og minisekvenser. Og naturligvis vil du komme tilpraktisere undervisning som hovedinstruktør.
Vi underviser dig i forretningsaspekter, hvordan kan du implementere yogaen i dit nuværende arbejde eller hvordan du kan etablere dig som yogalærer bl.a ved aktiv brug af sociale medier.

Anatomi og fysiologi:

Du lærer om de anatomiske termer og grundlæggende overblik over den fysiske krop.Du bliver undervist i skelet-, muskulatur og nervesystemer samt hvordan disse systemer bruges og påvirkes positivt af yoga. Du får grundviden om det kardiovaskulære system og hjertet, fordøjelsessystemet og den yogiske diæt Ayurveda .

Undervisningen omfatter også subtil energisk anatomi og fysiologi, herunder de 7 chakraer og Nadier, Koshas, Vayus, og Nadis. Du vil lære anatomi / fysiologi og hvorledes dette anvendes i yogapraksis. Du lærer om fordele, kontraindikationer og sunde bevægelsesmønstre.

Yogafilosofi, livsstil og etik for yogalærere

Vores uddannelse lægger vægt på en livsstilstilgang til yoga som praksis. Vi vejleder i hvordan man kan leve denne praksis på og uden for måtten. Vi underviser i de grundlæggende yogafilosofier og traditionelle tekster, især i Patanjalis Yoga Sutras, Gita, Upanishads og Hatha yoga pradipika.

Certificering RYT200:

Man afslutter uddannelsen med en skriftlige opgave og en mundtlig prøve, hvor du underviser dine medstuderende. Efterfølgende kan du blive registreret RYT200 ved Yoga Alliance som giver dig muligheder at bruge din viden og certifikat i hele verden.

Covid-19: Ved eventuelt nedlukning dele af uddannelsen vil blive afholdt online eller udskudt, hvis det bliver nødvendigt.

Hvad yogaeleverne siger

Patrizia Madsen

Vores livsbane er lagt for os ❤ Men ofte ser vi ikke de tegn der bliver givet til os fordi vi ikke lytter til vores hjerte og bare suser derudad i forsøget på at opnå anerkendelse og lykke – skatten. Jeg startede min uddannelse hos Art of Yoga for at opnå kompetencer som yoga lære og udvikle min yoga praksis, men fik så meget mere med, som jeg er evigt taknemmelig for. Brankica og Drazen er meget disciplineret og grundig i deres undervisning af såvel den fysiske praksis som den filosofiske og teoretiske del. Så man ender ikke bare med at kunne udøve de forskellige stillinger til perfektion, men også at justere – hand ajustment, at tilegne sig viden omkring mantras- og brugen heraf, samt ceremonier. Alt sammen noget jeg har med i min egen yoga undervisning og som er DNA´en i mit yogastudie Urban Yoga, Esbjerg. Men som tidligere nævnt har jeg fået SÅ meget mere med. At tilmelde mig uddannelsen hos art of yoga var et step i at lytte mere til mit hjerte. Det blev åbningen til at vælge mig selv mere til og træde ind i mit eget lys. Der hvor skatten er er dit hjerte. Tak Brankica og Drazen for at se mig og få mig til at stoppe op og ændre kurs ❤

Annamette Skoffer

“Uddannelsen som yogalærer hos Art of Yoga er den beste gave jeg har givet mig selv. Jeg var allerede i fuld gang med min personlige udviklingsrejse men uddannelsen gav helt nye indsigter og drømme.Mange af os kender yoga som fysiske stillinger og siger “jeg går til yoga” eller “jeg dyrker yoga” det gjorde jeg også. Men Yoga er så meget mere end det.Forløbet hos Art of Yoga gav stor indsigt i de gamle yogafilosofier som rummer så meget visdom og så mange guldkorn, og lærer os hvordan vi gennem forskellige praksisser kan få hjælp til at leve vores liv med accept, kærlighed og harmoni. Brankica og Drazen skaber at kærligt, trygt, nærværende og samtidig professionelt læringsrum, som for mig har været mindst lige så betydningsfuldt som indholdet af uddannelsen. Jeg er meget taknemmelig for at være uddannet yogalærer hos dem. Tusind tak for jer to skønne mennesker. Tak for at I har bidraget til, støttet og opmuntret mig, så jeg nu har fundet mod til at starte som selvstændig og udleve mine drømme, og tak for at I er med på min rejse. Kærlig hilsen Annamette “

Camilla G. B. Hendriksen

For mig var uddannelsen, som yogalærer ved Art of Yoga, en rejse i særklasse. Det at dykke så dybt i de ældgamle yogiske filosofier og de forskellige former for praksisser, har givet mig så meget mere end, jeg havde forventet inden opstart. Det er gaven, der bliver ved med at give selvindsigt, balance og en masse andre egenskaber og oplevelser, der bidrager til at blive et bedre menneske – hvis man altså husker at bruge de nye redskaber, som man har fået med i rygsækken 😉Drazen og Brankica står med åbne arme og er klar til at støtte og guide dig – både under og efter uddannelsesforløbet – og de har mine varmeste anbefalinger 🙏❣️

Maria Plambech

“Brankitsa og Drazen er to helt særlige og vidunderlige mennesker og yogalærere. De er simpelthen så dygtige, og det er tydeligt, at de ved, hvad de snakker om. Ud over det, så udstråler de en helt særlig varme og oprigtig interesse for den enkelte elev. Det er helt specielt at opleve, og jeg kan varmt anbefale, at man træder ind i deres univers, hvad enten det er som elev på deres yogahold eller på deres yogalæreruddannelse.” – Maria

Karina Juul Nielsen

En yogauddannelse hos Art of Yoga får de varmeste anbefalinger herfra🧘🏼‍♀️ nærvær, kompetent undervisning fra hjertet, fantastisk indre og ydre rejse og meget mere beskriver hvad du vil opleve🙏🏻