Yogaens oprindelse

Yoga til krop og sjæl

De fleste mennesker, der prøver yoga, bemærker at yogaen har flere dimensioner. Udover traditionen handler en stor del af yogafilosofien i høj grad om mental og åndelig træning. Lidt simpelt plejer vi at sige, at du møder dig selv på yogamåtten.

Lær at føle dig selv på gulvet.

Nogle kan blive utålmodige og træne for hårdt. Andre kan føle sig trætte og har svært ved at leve sig ind i øvelserne. Nogle har meget let ved at opnå balance og at være til stede.

Yoga giver dig mulighed for at blive bevidst om dig selv, både fysisk og mentalt. Kroppen udfordres af øvelserne, samtidig med at du skal fokusere på, hvad du gør. Du vil snart bemærke, at yoga gør kroppen stærk og smidig, og at sindet bliver mere afbalanceret. Noget du kan nyde godt af i hverdagen.

Øvelserne øger også blodcirkulationen og iltniveauet i blodet. Immunforsvaret og de generelle sundhedsmæssige forhold ser også ud til at forbedres. Du kan simpelthen sige, at yogaens mål er en slags bevidst og fredfyldt tilstand. I Sanskrit hedder det ultimative mål Samadhi.

Yoga nævnes for første gang for 4000 år siden i de indiske tekster. Gennem historien er yoga nærmest synonymt med åndelig udvikling. Asketisk livsstil og meditation har været metoder til denne udvikling. Klassisk yoga er opstået ud af en blanding af flere filosofiske skoler. I Indien har den mundtlige tradition altid været stærk. Viden går fra guru til discipel med mundtlige gentagelser af Mantra og filosofiske tanker. Altsammen for at udvikle en dybere forståelse. Til sidst bliver disciplen selv en guru med sine egne elever og så videre. Selv i dag er det tanken med yoga og for at opnå en reel udvikling, skal en lærer selv træne og guide sin elev. Dét forhold kan ikke erstattes af en video på nettet.